The crust
- Historien och framtiden

Hur hamnade vi här? Svaret kan vara kort eller långt. Här håller vi det lagom, det känns svenskt. Jag som driver The Crust heter Jonas Lindberg och har varit intresserad av mat och matlagning hela mitt liv, trots det så är jag bara en glad amatör. En person helt utan utbildning (förutom den man kan få på YouTube) i mat och matlagning. 

Under 2019 så figurerade jag i det omåttligt populära tv-programmet Sveriges Mästerkock där jag brukar säga att jag kom 3:a (kolla upp det om du inte litar på mig). Efter min medverkan så bestämde jag mig för att satsa lite sådär mer helhjärtat på mat och matlagning. Kan man ta sin hobby och göra det mer professionellt? JA! var det jag kom fram till. 

Men vad ska du laga då? Kanske nån undra. Pizza såklart! svarade jag. Eller kanske inte självklart men efter mycket betänketid så insåg jag att pizza är det enklaste man kan göra (göra deg till deg så att säga) men det är samtidigt typ det svåraste man kan göra (det är ett helvete att få den rund och att den ska hålla sig rund när skiten ska in i ugnen). Så, då bestämde jag mig för att satsa på pizza, här i Gävle (där jag bor). 

The Crust började som en idé som utvecklades till en pizzavagn som utvecklades till en pizzeria (här snackar vi evolution). Pizzerian öppnade jag/vi (dom anställda och jag) under våren 2021. Pandemin hade börjat svalna av (den minns ni väl?!) och pizzor började kastas ut. På den vägen är det osv. Vårat mål är att skapa den bästa pizzaupplevelsen man kan tänka sig. Det är målet, vi är inte där ännu (kommer vi någonsin dit? Antagligen inte) (men det är en parantes) 

Jag/vi hoppas att ni vill testa vår pizza. Den är god, men kanske inte alltid perfekt (inte om man frågar mig i alla fall) Men följ med oss på vår resa till (Nirvana tänkte jag, men tänkte sen äääh) en bättre pizza och pizzaupplevelse!

WE TRUST IN THE CRUST!

/Jonas

The Crust
- Pizza i Gävle

Norra Skeppargatan 6, 80320 Gävle

026-4020830